Зонка Миловановић, ученица 5/2 одељења наше школе, освојила је друго место на републичком фестивалу рецитатора деце и младих "Рецитационица" у Јагодини. 

 

Такмичарски део фестивала одржан је 14. октобра у 12 часова у сали Културног центра "Светозар Марковић" у Јагодини. Рецитатори су се такмичили у три категорије: основношколски узраст, од првог до четвртог разреда, као и узраст од петог до осмог разреда и средњошколски узраст, од прве до четврте године. Наступ рецитатора пратио је трочлани стручни жири, састављен од еминентних, познатих личности из ове области, на челу са књижевником и дечијим песником Љубивојем Ршумовићем, који је био председник жирија. Чланови жирија били су песник Марко Милошевић и Адријана Милосављевић.

Циљ ове манифестације је надметање у изражајном казивању поезије, поетско-сценска едукација деце и младих, неговање српског језика, лепог изражајног говора и поезије у целини.

Зонка је рецитовала песму Душка Радовића Ловац и лав и својом интерпретацијом песме измамила је много лепих коментара, похвала и срдачних честититки, како учесника фестивала, тако и ментора, родитеља и жирија.