Српски савез професора физичког васпитања и спорта у сарадњи са EUPEA – European Physical Education Association, уз подршку Министарства просвете је организовао ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН (European School Sports Day – ESSD) у петак 29.09.2023. године, под слоганом Уживај у спорту и физичком вежбању.


Европски школски спортски дан је међународна иницијатива чији је главни циљ промоција физичке активности на међународном нивоу и укључивање што већег броја деце и младих у процес физичког вежбања.

Наша школа се придружила овој међународној иницијативи организовањем различитих спортских игара за децу у складу са њиховим узрастом. Школски терени су били препуни разигране и веселе деце која су уживали у игрању одбојке, фудбала, стоног тениса, као и у играма надвлачење конопца, ношење лоптица у кашици, окретање обруча око струка, прескакање вијаче.

За организацију Европског школског спортског дана били су задужени наставници физичког васпитања, Зоран Анђелковић и Љиљана Недељковић.

Осим наставника физичког васпитања, за успешно одржавање Европског школског спортског дана, заслужне су одељењске старешине у разредној и предметној настави, а подршка ученицима били су и остали предметни наставници.