Једно од подручних одељења ОШ ,,Предраг Девеџић“ из Врањске Бање налази се у Првонеку. Ово подручно одељење похађају ученици разредне наставе (трећи и четврти разред), као и ученици предметне наставе (од петог до седмог разреда). Њима се придружује и један предшколац.

Објекат школе је новоизграђен и опремљен за извођење наставе, а у дворишту се налазе терени за игру и шетњу. У овом подручном одељењу деца нису у великом броју, али су сложна, васпитана и заинтересована за наставу. Ове школске године организовано је неколико догађаја како би се обележили поједини празници.

У оквиру Дечије недеље (5–10. октобар 2016. године) организован је пригодан програм, изведена је комедија ученице седмог разреда, неколико скечева, а кроз програм смо још једном децу и одрасле подсетили на права детета.

Ученици су, свечаном приредбом за родитеље и наставнике, најавили новогодишње и божићне празнике, а потом је Весна Анђелковић, директорка школе, ученицима поделила пакетиће.

Међународни дан матерњег језика обележен је 21. фебруара текуће године са ученицима предметне наставе. Тренутно је у припреми приредба за Осми март.

Од почетка школске године спроведено је неколико хуманитарних акција, међу њима је подела пакетића, непосредно пре Савиндана.

У овој школи су заступљене разноврсне ваннаставне активности у којима ученици, малобројни, али повезани снажним друарством, уживају.